27 Decembrie – Care este scopul tău?

Autor: John Piper

ZIUA 361

Deci, fie că mâncați, fie că beți, fie că faceți altceva, să faceți totul spre slava lui Dumnezeu. – 1 Corinteni 10:31

Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceți totul în Numele Domnului Isus și mulțumiți, prin El, lui Dumnezeu Tatăl. – Coloseni 3:17

Când te trezești dimineața și te confrunți cu provocările zile, ce îți spui despre speranțele pe care le ai pentru acea zi? Când te uiți de la începutul zilei până la sfârșitul zilei, ce vrei să se întâmple în viața ta?

Dacă spui: Nici măcar nu gândesc așa. Pur și simplu mă ridic și fac tot ceea ce trebuie să fac, atunci te îndepărtezi de un mijloc de bază al harului și de o sursă de călăuzire, putere, rodnicie și bucurie. Este clar în Sfânta Scriptură, inclusiv în aceste 2 texte, că Dumnezeu vrea ca noi să țintim în mod conștient către ceva anume în zilele vieții noastre.

Voința revelată a lui Dumnezeu pentru tine este ca atunci când te trezești dimineața, să nu mergi să-ți trăiești viața la întâmplare în planurile tale, ci să țintești spre altceva: să te concentrezi pe un anumit scop. Aici mă refer atât la copii, cât și la adolescenți sau adulți (singuri sau căsătoriți), văduve, văduvi, mame, tați, indiferent de meserie sau profesie.

Lipsa unui scop este asemănătoare cu lipsa vieții. Frunzele moarte din curtea din spate se pot mișca dintr-o parte în alta – mai mult decât un copilaș. Vântul suflă într-o direcție, ele merg în direcția aceea. Se prăbușesc, sar, se lovesc de gard, dar nu au niciun scop. Sunt pline de mișcare dar nu au niciun scop.

Dumnezeu nu i-a creat pe oameni după chipul Său pentru a fi lipsiți de scop, așa cum frunzele vor fi suflate de vânt. El ne-a creat pentru scopuri precise – pentru a avea impact în viețile noastre de zi cu zi. Care este scopul tău astăzi? Care este scopul tău pentru noul an? Un loc bun pentru a începe este 1 Corinteni 10:31:

Deci, fie că mâncați, fie că beți, fie că faceți altceva, să faceți totul spre slava lui Dumnezeu.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: What Is Your Aim? https://www.desiringgod.org/articles/what-is-your-aim

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: