29 Decembrie – Un destin oribil

Autor: John Piper

ZIUA 363

și să așteptați din ceruri pe Fiul Său, pe care L-a înviat din morți: pe Isus, care ne izbăvește de mânia viitoare. – 1 Tesaloniceni 1:10

Îți amintești vreun moment când atunci când erai copil te-ai pierdut sau ai alunecat într-o groapă sau ai fost pe cale să te îneci? Apoi, brusc, ai fost salvat. Te-ai ținut de mâna salvatoare ca să îți salvezi viața. Ai tremurat pentru că aproape că ai fost pierdut. Dar ai fost fericit. Atât de fericit și de recunoscător. Și chiar ai tremurat de bucurie.

Așa mă simt la sfârșitul anului când mă gândesc la mântuirea de mânia lui Dumnezeu. Toată ziua de Crăciun am avut un foc în șemineu. Uneori, cărbunii erau atât de fierbinți încât atunci când alimentam focul mă ardeam din cauza căldurii. M-am tras înapoi și m-am înfiorat la gândul oribil al mâniei lui Dumnezeu împotriva păcatului din Iad. Oh, cât de oribil va fi iadul.

După-amiaza zilei de Crăciun am vizitat o femeie care fusese arsă pe peste 87% din corp. Se afla în spital din luna august. Mi s-a frânt inima pentru ea. Dar cât de minunat a fost să-i ofer speranța Cuvântului lui Dumnezeu despre trupul nou pe care îl va avea în veacul ce va veni. Dar, am plecat nu doar gândindu-mă la durerea ei din această viață, ci și la durerea veșnică din care am fost salvat prin Isus.

Testează-ți propria experiență cu mine. Tremuri de bucurie la final de an? Pavel s-a bucurat că Isus ne-a eliberat din mânia viitoare (1 Tesaloniceni 1:10). El a avertizat că cei care nu ascultă de adevăr vor avea parte de mânie și blestem (Romani 2:8) și că din pricina imoralității și a impurității, mânia lui Dumnezeu va veni peste fiii neascultării (Efeseni 5:6).

Aici, la sfârșitul anului, îmi termin călătoria prin Biblie și citesc ultima carte: Apocalipsa. Este o profeție glorioasă a triumfului lui Dumnezeu și a bucuriei veșnice a tuturor celor care gustă din apa vieții (Apocalipsa 22:17). Gata cu lacrimile, gata cu durerea, cu depresia, cu moartea, cu păcatul (Apocalipsa 21:4).

Dar, ce mare greșeală este să nu te pocăiești și să nu te ți tare de mărturia lui Isus. Descrierea mâniei lui Dumnezeu de către apostolul iubirii (Ioan) este înspăimântătoare. Cei care disprețuiesc dragostea lui Dumnezeu „Vor bea din vinul mâniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mâniei Lui, și vor fi chinuiți în foc și în pucioasă înaintea sfinților îngeri și înaintea Mielului. Și fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor. Și nici ziua, nici noaptea n-au odihnă (…)” (Apocalipsa 14:10-11a).

Și dacă numele cuiva nu va fi găsit în cartea vieții, va fi aruncat în iazul de foc (Apocalipsa 20:15). Isus va călca teascul mâniei lui Dumnezeu (Apocalipsa 19:15) iar sângele va curge din acest teasc (Apocalipsa 14:20). Indiferent ce înseamnă această viziune, este menită să comunice ceva nespus de groaznic.

Tremur de bucurie că sunt mântuit! Dar, sfânta mânie a lui Dumnezeu este un destin oribil. Fugiți de asta frați și surori. Fugiți cu toată puterea voastră. Și să-i salvăm pe cât de mulți putem. Nu este de mirare că este mai multă în bucurie în cer pentru un păcătos care se pocăiește decât pentru nouăzeci și nouă de oameni care nu au nevoie de Dumnezeu (Luca 15:7)!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: A Horrible Destiny https://www.desiringgod.org/articles/a-horrible-destiny

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: