24 August – Mesajul creației

Autor: John Piper

ZIUA 236

S-au fălit că sunt înțelepți și au înnebunit și au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare și târâtoare. – Romani 1:22-23

Ar fi o mare nebunie și o mare tragedie dacă un bărbat și-ar iubi verigheta mai mult decât pe mireasa lui. Dar tocmai asta spune acest pasaj.

Ființele umane s-au îndrăgostit de ecoul excelenței lui Dumnezeu în creație și și-au pierdut capacitatea de a auzi strigătul incomparabil și original al lui Dumnezeu.

Mesajul creației este acesta:

Există un mare Dumnezeu al gloriei, puterii și generozității în spatele acestui univers minunat. Totul Îi aparține Lui pentru că El Le-a făcut. El are răbdare cu tine în a-ți susține viața ta rebelă. Dar întoarce-te și pune-ți speranța în El și bucură-te de El, nu doar de opera Lui!

Conform Psalmului 19:1-2:

Cerurile spun slava lui Dumnezeu, și întinderea lor vestește lucrarea mâinilor Lui. O zi istorisește alteia acest lucru, o noapte dă de știre alteia despre el.

Ziua și noaptea spun un singur lucru: Dumnezeu este glorios! Dumnezeu este glorios! Dumnezeu este glorios! Încetează să-ți mai găsești satisfacția supremă în lucrurile create și bucură-te de Domnul gloriei!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Message of Creation – https://www.desiringgod.org/articles/the-message-of-creation

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: