25 August – Dragostea lui Dumnezeu este cea mai dulce

Autor: John Piper

ZIUA 237

Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Christos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfințească, după ce a curățit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt. – Efeseni 5:25-26

Dacă speri doar la iubire necondiționată din partea lui Dumnezeu, speranța ta est mare, dar totuși prea mică.

Iubirea necondiționată a lui Dumnezeu nu este cea mai dulce experimentare a iubirii Sale. Cea mai dulce experimentare este atunci când dragostea Sa spune: Te-am făcut asemeni Fiului Meu, astfel că Mă bucur să te văd și să fiu cu tine. Ești o plăcere pentru mine, pentru că ești atât de strălucit de slava Mea.

Această dulce experiență este condiționată de transformarea noastră în genul de oameni ale căror emoții, alegeri și acțiuni Îi sunt plăcute lui Dumnezeu.

Dragostea necondiționată este sursa și fundamentul transformării umane care face posibilă dulceața iubirii condiționate. Dacă Dumnezeu nu ne-ar iubi necondiționat, El nu ar interveni în viețile noastre neatractive, nu ne-ar aduce la credință, nu ne-ar uni cu Christos, nu ne-ar da Duhul Său și nu ar lucra pentru a ne face treptat asemenea lui Isus.

Dar, când ne alege necondiționat și Îl trimite pe Christos să moară pentru noi și ne regenerează sufletele, El pune în mișcare un proces de transformare de neoprit care ne face glorioși. Ne oferă o splendoare care să se potrivească cu genul Lui preferat: El Însuși.

Vedem acest lucru în Efeseni 5:25-27: „cum a iubit și Christos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfințească (…) ca să înfățișeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură – adică exact așa cum este El.

Este nespus de minunat că Dumnezeu își revarsă dragostea Sa necondiționată față de noi în timp ce noi continuăm să fim păcătoși, dar mai ales atunci când suntem necredincioși. Motivul final pentru care se întâmplă acest lucru este că iubirea Lui necondiționată are capacitatea de a ne aduce în bucuria veșnică a prezenței Sale glorioase.

Punctul culminant al acestei bucurii este nu numai că ajungem să-I vedem gloria, dar o și reflectăm.

pentru ca Numele Domnului nostru Isus Christos să fie proslăvit în voi și voi, în El, potrivit cu harul Dumnezeului nostru și al Domnului Isus Christos. – 2 Tesaloniceni 1:12

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Message of Creation – https://www.desiringgod.org/articles/the-message-of-creation

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: