26 August – Umbre și pârâuri

Autor: John Piper

ZIUA 238

În veci să țină slava Domnului! Să se bucure Domnul de lucrările Lui! El privește pământul, și pământul se cutremură; atinge munții, și ei fumegă. Voi cânta Domnului cât voi trăi, voi lăuda pe Dumnezeul meu cât voi fi. Fie plăcute Lui cuvintele mele! Mă bucur de Domnul. – Psalmul 104:31-34

Dumnezeu se bucură de lucrările creației pentru că ele ne fac să primi dincolo de ceea ce izbește ochiul, adică ne fac să privim la Dumnezeu Însuși.

Dumnezeu vrea ca noi să fim uimiți de lucrarea Sa de creație. Dar nu de dragul ei. El vrea să ne uităm la creația Lui și să spunem: Dacă simpla lucrare a mâinilor lui (Psalmul 8:3) este atât de plină de înțelepciune, putere, măreție și frumusețe, atunci ce minunat trebuie să fie acest Dumnezeu în Sine Însuși.

Tot ce vedem cu ochii noștri este mai degrabă partea din spate a gloriei Lui, văzută în întuneric. Dar ce minunat va fi să vedem gloria Creatorului Însuși! Nu doar operele Lui. Un miliard de galaxii nu pot satisface sufletul uman. Dumnezeu și numai Dumnezeu este satisfacția finală a sufletului.

Jonathan Edwards a exprimat aceste gânduri astfel:

Desfătarea lui Dumnezeu este singura fericire cu care sufletele noastre pot fi încântate. A merge în rai pentru a te bucura pe deplin de Dumnezeu este infinit mai minunat decât cele mai bune lucruri în această lume. Acestea din urmă nu sunt decât umbre, dar Dumnezeu este substanța. Acestea sunt doar grinzi împrăștiate, dar Dumnezeu este soarele. Acestea sunt doar pârâuri, dar Dumnezeu este oceanul.

Acesta este motivul pentru care Psalmul 104 se încheie în versetele 31-34 cu accent pe Dumnezeu Însuși: Voi cânta Domnului cât voi trăi, voi lăuda pe Dumnezeul meu cât voi fi. Fie plăcute Lui cuvintele mele! Mă bucur de Domnul.. În cele din urmă, nu mările, munții, canioanele, norii sau marile galaxii ne vor umple inimile de bucurie sau gurile de laude veșnice. Ci va fi chiar Dumnezeu Însuși!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Shadows and Streams – https://www.desiringgod.org/articles/shadows-and-streams

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: